Energie besparen

Hoe energie besparen

Energie besparen houdt meer in dan je woning isoleren of dubbel glas plaatsen. Uw technische installatie en de keuze van de brandstof spelen ook een grote rol in uw jaarlijkse energiekostprijs.
Wij volgen de evolutie op gebied van technische installatie op de voet zodat wij naar onze klanten toe, de juiste oplossingen kunnen aanbieden om de woning energiezuinig te verwarmen. Ons doel is dan ook om een aangenaam leefklimaat te creëren.

 

Wij hebben in ons gamma:

Condensatieketels

Een condensatieketel is een verwarmingsketel die de warmte van de rookgassen die vrijkomen bij verbranding recupereert. Dat doet hij om het afgekoelde water van de centrale verwarming opnieuw te verwarmen. Op die manier haalt zo’n ketel een rendement van bijna 100% en kan je besparen op je energieverbruik.

Condensatieketels op aardgas

 • merk Brötje type WGB K EVO = wandtoestel
 • merk Brötje type BBS EVO = vloerketel
 • merk Remeha type Calora Tower Gas

Deze kunnen zowel uitsluitend dienen om te ‘verwarmen’ of gebruikt worden in combinatie ‘verwarmen en warmwaterbereiding’

Condensatieketel op stookolie

 • merk Brötje type BOB = vloerketel
 • merk Brötje type WOB = wandketel
 • merk Remeha Calora Tower Oil

Deze kunnen zowel uitsluitend dienen om te ‘verwarmen’ of gebruikt worden in combinatie ‘verwarmen en warmwaterbereiding’.

Warmtepompen

Een warmtepomp is een toestel dat warmte uit diverse natuurelementen rondom ons haalt, om vervolgens diezelfde warmte vrij te geven. Deze warmte kan zowel in de vorm van warme lucht als warm water voorkomen. Er bestaan verschillende types warmtepompen die elk op hun manier warmte uit de verschillende natuurelementen haalt. Zo zal een lucht warmtepomp de warmte uit de lucht halen, en die verwarmde lucht dan vrijgeven onder de vorm van warme lucht of warm water. Indien je warme lucht wil, zal je een warmtepomp lucht/lucht moeten plaatsen. Wil je daarentegen warm water, dan zal je een warmtepomp lucht/water moeten installeren.

 • merk Remeha Neptuna
 • merk Brötje type water/water BSW

Deze kunnen zowel uitsluitend dienen om te ‘verwarmen’ of gebruikt worden in combinatie ‘verwarmen en warmwaterbereiding’.

 

 

 

 

Warmtepompboilers

Bij deze boilers wordt het water opgewarmd met de omgevingslucht en bijverwarmd met elektriciteit. Dit is een zeer goed en zuinig alternatief om een standaard elektroboiler te vervangen.

 • merk Brötje
 • merk Remeha Azorra

 

 

 

Zonnesystemen voor warm water

Dit systeem van panelen op het dak in combinatie met de boiler binnenshuis geeft ons, voor een lage energiekost, opwarming van het warm water en kan gekoppeld worden aan vloerverwarming.

 • merk Remeha C250H type vlakke panelen
 • merk Remeha Remasol

 

 

 

 

 

 

 

 

Al deze systemen worden geplaatst met eigen vakmensen van binnen onze firma. Wij verzorgen ook de onderhoud, controles en herstellingen van de toestellen.
Voor bijkomende informatie kan u mij steeds telefonisch of via e-mail contacteren. Indien nodig kom ik ter plaatse om een beter zicht te krijgen op uw installatie en te adviseren wat verbeterd kan worden.